Wintersport in de herfstvakantie

Wintersport in de herfstvakantie

897
0
DELEN

Zodra de temperaturen weer een beetje dalen, denken de fanatiekelingen onder ons aan de wintersport! De meeste wintersportgebieden openen pas begin december maar als je niet kunt wachten, zijn er een aantal wintersportgebieden waar je in de herfstvakantie al kunt skiën! Daarnaast heeft wintersport in de herfstvakantie enorm veel voordelen!

In het begin van de herfst zijn er maar 6 wintersportgebieden waar je een grote kans hebt op sneeuwzekerheid tijdens een wintersport in de herfstvakantie!

  • Zwitsere Zermatt

Op wintersport in de herfstvakantie kan vaak prima in het Zwitsere Zermatt. Het skigebied heeft de hoogste skiliften en is het gehele jaar geopend!

  • De Hintertux gletsjer in het Oostenrijkse Zillertal

Als je in de herfstvakantie op wintersport gaat naar dit gebied, heb je grote kans dat je een geslaagde wintersportvakantie hebt. Ook dit wintersportgebied is het gehele jaar geopend voor een wintersportvakantie! Ideaal dus als je in de herfstvakantie op wintersport wilt.

  • Saas-Fee Zwitserland

Dit wintersportgebied in Zwitserland is ook een goede keuze als je in de herfstvakantie op wintersport wilt gaan. Dit wintersportgebied is 10 maanden per jaar geopend voor de wintersport en in zomer kun je skiën op de gletsjer.

  • Pitztal Oostenrijk

Met de hoogste skiliften van Oostenrijk is dit een geschikt wintersportgebied voor een wintersportvakantie in de herfst. Het skiseizoen loopt hier van halverwege september tot halverwege mei, een prima wintersportgebied voor een wintersport in de herfstvakantie dus!

  • Kaunertal Oostenrijk

Vlakbij Pitztal gelegen en met dezelfde openingtijden. Hier vind je in de herfstvakantie genoeg sneeuw en anders kun je skiën op de brede gletsjerpistes. Een ideale bestemming voor de wintersport in de herfstvakantie!

  • Val Senales Italië

Een prima wintersportgebied waar je meestal begin september al terecht kunt voor de wintersport. Een goede bestemming voor de herfstvakantie!

Naast de bovengenoemde wintersportgebieden zijn er nog een aantal wintersportgebieden waar je eind oktober vaak al terecht kunt voor een herfstvakantie. De volgende wintersportgebieden zijn meestal ook een goede optie voor wintersport in de herfstvakantie:
Oostenrijk
Kaprun, Mölltaler gletsjer, gletsjers Sölden, Stubaigletsjer vlakbij Innsbruck en de Dachsteingletsjer vlakbij Schladming. 

Zwitserland
Glacier 3000, Engelberg, Laax, Pontresina 

Italië
Cervinia, Passo Stelvio

Frankrijk 
Tignes, les 2 Alpes

Op wintersport met kinderen? 

Wat zijn sneeuwzekere gebieden?

DELEN
Vorig artikelAngst op de piste
Volgend artikelPartners

GEEN REACTIES

Comments are closed.