DELEN
wintersport oostenrijk

Van de Nederlandse wintersporters gaan de meesten op wintersport in Oostenrijk. Niet zo gek aangezien het land een heel groot en divers aanbod aan skigebieden heeft. Daarnaast wordt wintersport in Oostenrijk zo gewaardeerd onder de Nederlandse wintersporters wegens de gezelligheid en het warme onthaal in hotels, bars en restaurants.

Zowel beginnende als gevorderde skiërs en snowboarders kunnen zich uitgebreid vermaken op wintersportvakantie in Oostenrijk. In veel skigebieden vind je zowel blauwe, rode als zwarte pistes. Hierdoor is het mogelijk om met een groep op wintersport in Oostenrijk te gaan waar er verschillen in het niveau zitten.

Als je groot voorstander bent van après-ski zit je op wintersport in Oostenrijk ook niet verkeerd. Veel dorpen zijn absolute hotspots als het gaat om après-ski, waar je vaak veel Nederlanders tegen komt. Doordat het aanbod van skigebieden in Oostenrijk zo uitgebreid is, vind je voor elk budget wel een geschikt gebied. Dus voor de goedkope wintersportvakanties kun je naar Oostenrijk, maar ook de exclusievere en duurdere wintersport kun je boeken in Oostenrijk.

Reistips voor je wintersport in Oostenrijk

Op reistip.com vind je alle tips die je nodig hebt om een zorgeloze wintersport tegemoet te gaan. Zeker als je voor de eerste keer op wintersport gaat, is het aan te raden om deze tips goed door te lezen.

Vervoer: met de auto of vliegtuig op wintersport?

Ga je met de auto op wintersport? Er zijn een aantal dingen waar je goed op moet letten als je met de auto op wintersport gaat. Tip één klinkt vrij logisch, maar neem altijd sneeuwkettingen mee. In Oostenrijk vind je namelijk wegen die ontzettend steil zijn en die kom je, als er een laagje sneeuw ligt, simpelweg niet op zonder sneeuwkettingen. Daarnaast is het belangrijk dat je goed voorbereid op pad gaat. In het hoogseizoen staan er namelijk vaak flinke files op verschillende wegen naar Oostenrijk. En er is niets zo vervelend als je vakantie beginnen in de file.

Als je liever niet reist met de auto, is het aan te raden om een wintersport te boeken in de buurt van Innsbrück. Hier kun je namelijk gebruik maken van het vliegveld van Innsbrück, wat dus ideaal is als je niet met de auto naar Oostenrijk wilt. Waar je wel goed op moet letten bij het reizen per vliegtuig, is dat je vaak (veel) extra betaalt voor bagage. Zeker als je ski’s of een snowboard meeneemt. Ook kan het zijn dat sommige skigebieden onder één skipas vallen, maar toch redelijk ver uit elkaar liggen. Hiervoor is het dus makkelijk om een auto te hebben in Oostenrijk.

Snowboard- of skimateriaal: huren of kopen op wintersport?

Materiaal blijft altijd een discussiepunt onder wintersporters. Voor iemand die vaker op wintersport gaat is het interessant om eigen ski’s aan te schaffen. Houd hierbij wel rekening met de onderhoudskosten. Met aanschaf alleen ben je er nog niet!

Voor wintersporters die niet vaak op wintersport gaan, blijft het een voordeel om materiaal te huren. Je hoeft de, vaak dure, ski’s of snowboard niet aan te schaffen en het scheelt tevens een hoop bagage.
Voor het huren van een ski-uitrusting is het soms makkelijk om in Nederland alvast te reserveren. Hierdoor weet je zeker dat je ski’s en skischoenen in jouw maat hebt, waardoor je niet voor verrassingen komt te staan op wintersport in Oostenrijk.

Wil je naar een groot skigebied in Oostenrijk? Hier vind je een overzicht van de grootste skigebieden in Oostenrijk met alle voordelen en nadelen per skigebied!

Accommodatie voor je wintersport in Oostenrijk: Chalet of appartement?

Voor je wintersport in Oostenrijk zijn er verschillende opties wat betreft de accommodatie. Naast vakantiehuizen en hotels worden er vaak chalets en appartementen geboekt in Oostenrijk.
Om de ultieme sfeer van een wintersport mee te maken is het aan te raden om een chalet te boeken. Dit is vaak sfeervoller dan een appartement. Chalets zijn ingericht volgens de Oostenrijkse gewoontes, waardoor je het ultieme vakantiegevoel krijgt. Soms is het zelfs mogelijk om aan te schuiven bij de gastheer en gastvrouw, om te genieten van een traditioneel Oostenrijks ontbijt.
Wil je liever een moderne accommodatie op je wintersport? Kies dan voor een appartement of hotel. Er zijn genoeg goede en moderne hotels en appartementen te vinden in Oostenrijk, vaak met wellness. In deze accommodaties vind je alle luxe die je nodig hebt, maar zul je, op het eten na, niet veel mee krijgen van de tradities in Oostenrijk.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER