Apps om je reisverhaal vast te leggen

Apps om je reisverhaal vast te leggen

2041
0
DELEN

Ga je die reis maken waar je al maanden naartoe leeft? Vergeet dan niet alles vast te leggen. Als je een dagboek bijhoudt kun je ook na je reis nog volop van alles genieten. Even teruglezen over dat bijzondere moment bij één van de wereldwonderen of die foto met die gezellige reisgenoten uit Australië nog eens zien. Deze apps maken het makkelijk en leuk om je reisverhaal vast te leggen!

Evernote

Evernote wordt door miljoenen mensen gebruikt als notitie-app. De mogelijkheden zijn eindeloos. Foto’s toevoegen, dingen uittekenen, stukjes van het internet knippen en plakken, handgeschreven notities, voicememo’s en ga zo maar door. De basisversie is gratis. Als je behoefte hebt aan uitbreiding, dan zijn er verschillende abonnementen. Evernote werkt op alle devices die je dagelijks gebruikt.

WordPress

Een WordPress-site maak je binnen een paar minuten aan. Zet deze op privé (of niet) en gebruik op reis de app om updates te plaatsen. Uiteindelijk heb je een super mooi verhaal dat je later altijd nog openbaar kunt maken. Alles binnen de app wijst zichzelf, het enige waar jij je op hoeft te focussen is je spelling en grammatica. Toegankelijk op alle systemen.

journi

Deze mooie en simpele app maakt het mogelijk om je verhaal via automatische updates met je vrienden te delen. Zo hoeven zij nooit bang te zijn om iets van jouw reis te missen. Uiteraard is het aan jou of je dingen wel of niet deelt. Er is bij de ontwikkeling van journi duidelijk aandacht besteed aan hoe het eruit ziet: wat een prachtig design! Eén van de mooie features is de mogelijkheid om samen met anderen een verhaal bij te houden. Haak vrienden die je op reis tegenkomt aan en markeer via de tracker waar je allemaal bent geweest. Verkrijgbaar voor Android en iOS. Deze app komt het mooist tot zijn recht op een grotere telefoon als de Samsung Galaxy S5 Neo of nog een stapje groter: de iPhone 6S Plus.

Bonjournal

De makers van Bonjournal hebben één motto en dat is: keep it simple, keep it quality. En dat is terug te zien in de app. Ze focussen zoals ze zelf zeggen op wat er echt toe doet: jouw herinneringen en jouw verhalen. De app heeft geen geluidjes en overbodige stijl features zijn weggelaten. De content die jij plaatst moet shinen, dat is het enige doel. Het is mogelijk om je dagboek zowel online als offline bij te houden en je bepaalt zelf of je jouw verhaal met de rest van het internet deelt. Handig: maak een PDF en laat er een boek van maken als je thuis bent. Helaas is deze app momenteel alleen verkrijgbaar voor iOS.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER