Veilig online een reis of hotel boeken

Veilig online een reis of hotel boeken

974
0
DELEN
goedkoop hotel boeken

Het online boeken van hotels en reizen is populairder dan ooit. Steeds meer mensen durven het aan om via internet een aanzienlijk bedrag uit te geven. Reserveringen die vakantiegangers online maken varieren van een goedkoop weekendje weg tot dure rondreizen naar verre bestemmingen
Het online boeken van hotels en reizen is populairder dan ooit. Steeds meer mensen durven het aan om via internet een aanzienlijk bedrag uit te geven. Reserveringen die vakantiegangers online maken varieren van een goedkoop weekendje weg tot dure rondreizen naar verre bestemmingen. Toch vindt niet iedereen het even prettig om vertrouwelijke gegevens te online verstrekken aan een organisatie ‘zonder gezicht’. Hoe kan je er voor zorgen dat je veilig online een hotel of reis boekt?

Veilig Online boeken – betalen

In vrijwel alle gevallen zal tijdens het online boeken van een hotel of reis gevraagd worden om creditcardgegevens. Geef dergelijke gevoelige informatie niet zomaar prijs! Het is belangrijk om goed te controleren of de website wel gebruik maakt van een beveiligde SSL verbinding. In dit geval weet je zeker dat de website waarop je de reis of het hotel wilt boeken inderdaad van het bedrijf is waaraan je betaalt. Als de website gebruik maakt van een veilige SSL-verbinding krijg je meestal een melding hiervan te zien op het scherm, waarna je kan kiezen om al dan niet door te gaan met boeken. In ieder geval moet je voor het opgeven van je creditcardgegevens controleren of http:// (in de adresbalk) is veranderd in https://.

Veilig online hotel boeken – bestaande organisatie

Ook is het verstandig om te controleren of de organisatie waarbij je online een reis of hotel wilt boeken wel een bestaand vestigingsadres heeft. Het beste is om een organisatie te kiezen die een vestiging in Nederland heeft. Als er zich dan een geschil mocht voordoen, weet jij en de aanbieder zeker dat de rechter ingeschakeld zou kunnen worden.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER