DELEN

Het bezoeken van mooie locaties, nieuwe mensen leren kennen en overheerlijke (onbekende) gerechten proeven: het draagt allemaal bij aan een onvergetelijke vakantie. Maar hoe zorg je er nou voor dat je die prachtige reis écht niet vergeet? Met onderstaande tips lukt het.

1. Camera klaar? Actie.

We kennen allemaal het gezegde ‘een foto zegt meer dan duizend woorden’. Niks gelogen, want een foto onthouden we simpelweg beter. Zorg er daarom tijdens de reis voor dat de camera altijd gereed staat. Stop de camera de avond van tevoren al in de tas, dan weet je zeker dat het niet vergeten wordt.

2. Een goede voorbereiding is het halve werk

Probeer in de ochtend al te bedenken waar je die dag naartoe gaat en bereid je hier op voor. Staat die dag een actieve tijdsbesteding op de planning? Vergeet de GoPro dan niet in te pakken. Zijn er adembenemende uitzichten te fotograferen? Dan is het meenemen van een statief geen slecht idee.

beeldmateriaal-reistip-vakantiereisgids-3

3. Bevolking soms mooier dan het uitzicht

Wanneer je denkt aan vakantiefoto’s denk je aan foto’s van de omgeving. Maar wat dacht je van foto’s van de lokale bevolking? Dit draagt echt bij aan de herinnering van die mooie vakantie. Die opgewekte man op de markt of het vrolijk voetballende kind, dát zijn ook herinneringen die je niet wilt vergeten.

4. Maak een selectie

Probeer tijdens het schieten van de foto’s nog niet stil te staan bij het maken van een selectie. Neem duizend, of zelfs een miljoen foto’s als je dat nodig acht. Wanneer je thuis bent kun je die foto’s nog even doorspitten en dan een mooie selectie maken.

5. Fotoboek anno 2016

Vroeger liet je het fotorolletje ontwikkelen en dan plakte je het in een fotoalbum. Ook leuk, maar tegenwoordig kan dat een stuk makkelijk én goedkoper. Maak online een fotoboek. De selectie is al gemaakt, dus het enige wat nog rest is de foto’s uploaden en het fotoboek personaliseren met een mooie achtergrond. Een kind kan de was doen.

Met bovenstaande tips word jouw vakantie onvergetelijk. Bijkomend voordeel: met die foto’s in een prachtig fotoboek maak je de thuisblijvers pas echt jaloers.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER