Vier tips voor de vrije zomerdagen

Vier tips voor de vrije zomerdagen

1863
0
DELEN

De zomer is echt begonnen. Officieel al op 21 juni, maar voor de meesten is het pas echt zomer als de vrije dagen zijn aangebroken en die welverdiende vakantie voor de deur staat. Studenten wachten in volle spanning af of de examens en tentamens gehaald zijn en werkende mensen kijken uit naar een paar welverdiende vrije weken.

Wat je ook doet, eens per jaar is het zomervakantie. Wij helpen je een handje op weg met vier super-tips voor de vrije zomerdagen!

Tip 1: Ga op stap
Sommigen hebben bijna de hele zomer vrij, anderen hebben één week of enkele weken geen verplichtingen. Ongeacht hoe lang je precies vrij hebt, ga op stap! Vakantie is een bijzondere tijd, waar je de mooiste herinneringen aan wilt overhouden.

‘Op stap gaan’ kan op verschillende manieren. De meeste mensen gaan op vakantie naar het buitenland, anderen kiezen ervoor om lekker in eigen land op vakantie te gaan. Jong of oud, je houdt bijna altijd unieke herinneringen over aan een vakantie. Helaas heeft niet iedereen de financiële mogelijkheden om uitgebreid op reis te gaan. Geen zorgen, want ‘op stap gaan’ kan op nog veel meer andere manieren:

Uitstapjes in de buurt
Er zijn ook in dichter in de buurt genoeg leuke dingen te doen. Ga bijvoorbeeld een dagje naar een attractiepark, de dierentuin, het strand of een onbekende stad. Ook hier kun je unieke momenten meemaken en een echt zomergevoel hebben.

Het buitenland ligt om de hoek
Wil je toch echt op vakantie naar het buitenland? België en Duitsland liggen voor de meeste mensen op maar een paar uur rijden en zijn bovendien goed bereikbaar met het OV. Een nachtje in een hotelletje of op een boerderij en je bent er echt even tussenuit!

Vrienden, familie of kennissen
Een eenvoudige en goedkope manier om op vakantie te gaan is door een paar dagen te logeren bij vrienden, familie of kennissen. Zo ben je er echt even tussenuit in een andere omgeving met mensen die je normaal niet dagelijks ziet. Bovendien heb je genoeg tijd om leuke dingen te doen in de buurt.

Tip 2: Vergeet niet te ontspannen
Bijna iedereen voelt zich in de zomer een stuk gelukkiger. De één geniet volop van de vakantie en terrasjes, de ander wordt vrolijk van uitslapen of door eindelijk weer die goede oude vriend of vriendin op te zoeken. Het is erg belangrijk om in de zomer voldoende te ontspannen. Alleen als je echt even rust neemt, kun je herstellen van de drukke periode voorafgaand aan de vakantie en je weer helemaal opladen voor de komende tijd.

Zorg er daarom voor dat je niet teveel bezig bent met dingen die moeten en probeer zoveel mogelijk los te laten en te genieten!

Tip 3: Zomershoppen
Er zijn voldoende redenen te bedenken om juist in de zomer lekker te gaan shoppen. Je hebt vakantiespullen en een zomeroutfit nodig, het is lekker weer of je bent in een andere stad met leuke winkels. Hier een paar handige tips voor het shoppen:

Shop-tip 1: Het klinkt wellicht raar, maar ga in de zomer eens lekker shoppen voor de komende winter. Vaak hebben winkels in de zomer uitverkoop om van het oude assortiment af te komen.

Shop-tip 2: Ben je van plan om het strand te bezoeken? Zorg dan dat je dure smartphone goed is beschermd met een beschermhoes. Helemaal als je in het bezit bent van zo’n dure iPhone 5 is het van levensbelang om te kiezen voor een iPhone 5 flip case die je toestel goed beschermt.

Shop-tip 3: Ga je op vakantie naar het buitenland? Ga dan op je vakantiebestemming eens lekker shoppen. Je vindt daar namelijk andere spullen dan thuis, het is er vaak een stuk goedkoper en je hebt meteen een leuke vakantiedag.

Tip 4: Blijf sporten
De zomer staat voornamelijk in het teken van ontspanning en van lekker eten en drinken. Een barbecue hier, een lekker ijsje daar. De kilo’s vliegen er vaak aan in de vakantie. We willen natuurlijk allemaal optimaal genieten maar tegelijkertijd een zo slank en sportief mogelijk lichaam houden. Het is dus belangrijk om voldoende te blijven sporten in de vakantie. Behalve het verbranden van al die overtollige calorieën zijn er nog veel andere redenen om in de zomer te sporten.

Als je sport, maak je endorfine aan. Dat is een stofje dat ervoor zorgt dat je je gelukkiger voelt. Door je vrije dag te beginnen met een uurtje sporten, haal je het allerbeste uit je dag. Je bent dan vrolijk en zit vol met energie. En je hebt dan nog een hele vrije dag voor de boeg.

Een andere reden om in de zomer lekker te sporten, is dat het goed weer is om lekker buiten te bewegen. Hardlopen, nordic walking, racefietsen en mountainbiken zijn toch allemaal het leukste om te doen als het lekker weer is. Kijk ook eens naar de outdoor fitness mogelijkheden bij jou in de buurt. Zo kun je je favoriete oefeningen doen en tegelijkertijd ook lekker bruin worden!

Kortom, er zijn genoeg redenen om deze zomer niet stil te zitten. Benut je vrije dagen optimaal door de leukste dingen te gaan doen. Zo ben je na de zomer weer helemaal opgeladen en kun je er weer fris tegenaan!

GEEN REACTIES

Comments are closed.