Top 5 dingen vergeten bij vakantievoorbereiding

Top 5 dingen vergeten bij vakantievoorbereiding

1075
0
DELEN
Vakantielijstje maken
Vakantielijstje maken

Als je op vakantie gaat zijn er een aantal zaken die je geregeld moet hebben. Veel dingen lijken vanzelfsprekend maar het blijkt dat veel mensen de volgende dingen vergeten om te regelen voordat zij op vakantie gaan. Zorg dus dat je de volgende zaken in orde hebt voor de vakantievoorbereiding, zodat je met een gerust hart kunt genieten van de welverdiende vakantie.

1. Reisverzekering

Een reisverzekering sluit je over het algemeen af om gedekt te zijn tegen schade die je kunt oplopen tijdens de vakantie. Als bijvoorbeeld je bagage gestolen wordt of je bagage schade oploopt, wordt dit doorgaans gedekt.  Waar moet je nou op letten als je een reisverzekering wil afsluiten? Lees het hier! Het is belangrijk om dit tijdens je vakantievoorbereiding goed te controleren!

2. Op tijd controleren van belangrijke documenten

Veel mensen komen er op het laatst moment van de vakantievoorbereiding achter dat je toch een paspoort nodig hebt voor een bepaald land of dat het paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn na vertrek uit het land. Dit kan een enorme domper zijn voor het begin van je vakantie. Het is daarom belangrijk om ruim van te voren te onduidelijkheid over de visums die je voor sommige landen nodig hebt. Meer informatie?

3. Iemand regelen voor huisdieren, planten en de post

Net terug van vakantie en erachter komen dat al je planten en huisdieren het niet overleefd hebben is natuurlijk niet zo leuk. Toch wordt het vaak vergeten, iemand regelen die tijdens jouw vakantie zorgt voor de huisdieren en de planten.  Zorg er dus voor dat je op tijd iemand vraagt die een aantal keer in je vakantie je huisdieren en planten verzorgd. Ook het legen van de brievenbus kan nodig zijn. Vergeet de sleutel niet af te geven!

Ben je van plan om je huisdier gedurende je vakantie in een dierenverblijf te laten, regel dit dan op tijd! In het hoofdseizoen kan het druk zijn en snel vol zitten.

4. Huis veilig achterlaten

Je huis veilig en beveiligd achterlaten is misschien vanzelfsprekend maar toch worden er vaak nog kleine dingen vergeten die je tijdens de vakantievoorbereiding eenvoudig kan regelen. Hier een aantal zaken waar je op moet letten als je de deur uitstapt:

Elektrische apparaten uitschakelen

Laat apparaten niet op stand-by staan maar schakel ze helemaal uit. Het is verstandig om de stekkers uit het stopcontact te halen om zo stroom te besparen, ook heb je zo minder kans op kortsluiting.

Verwarming laag of uit zetten

Je kunt stookkosten besparen door de verwarming uit te zetten als je op vakantie gaat.

Sluit het water en gas af

Als je lang op vakantie gaat is het verstandig om het water helemaal of gedeeltelijk af te sluiten. Zo voorkom je waterschade. Ook de gastoevoer kun je gedeeltelijk of helemaal afsluiten.

Wekker uitzetten

Controleer of je wekker uitstaat als je weg bent! Dit is voorhuisgenoten of buren een puntje dat enorm gewaardeerd wordt, wanneer je dit tijdens de vakantievoorbereiding oppakt.

Stel verlichting in

Tijdens afwezigheid kun je met een tijdschakelaar ervoor zorgen dat het licht af en toe aan/uit gaat. Zo lijkt het alsof er iemand thuis is, wat inbrekers afschrikt.

Koelkast leeg

Het is niet verstandig om bederfelijke levensmiddelen in de koelkast te laten liggen. Hier krijg je schimmel en ongedierte van. Als je de deur van de koelkast een beetje open laat, voorkom je schimmelvorming.

Buren op de hoogte stellen van afwezigheid

Zorg ervoor dat buren weten waar je bent. Mocht er iets gebeuren met het huis of in de buurt dan kunnen zij je op de hoogte stellen.

5. Check je medicijnen

Zorg er ruim op tijd voor dat je voldoende medicijnen in huis hebt. Als dit niet het geval is, heb je nog tijd genoeg om een herhaalrecept te halen!

Ga goed voorbereid op vakantie met de volgende reistips!

 

GEEN REACTIES

Comments are closed.